Skritt/trav på Niklas

Postat den: 2011-04-30 @ 22:35:19 | | Kommentarer (2)

Idag bestämde jag mig för att testa rida Niklas lite med sadel och så. Jag planerade att bara skritta några varv och ta lite trav. Skrittade väldigt sakta för jag ville inte anstränga honom eller så och han tyckte det var enormt tråkigt att gå på banan också. När jag skulle trava hade vi skrittat så länge att han var helt omöjlig. Han som brukar vara ganska lätt ändå på sistonde? Men jag tog några steg tillslut och sedan saktade jag av. La fram några bommar att trava över en gång och då blev han lite piggare. Sedan tyckte jag det räckte och skrittade en stund till. Red nog inte mer än i en kvart men det var fullt tillräckligt. Imorgon blir det vila för honom, på måndag promenad och på tisdag funderar jag på att SKRITTA ut lite i skogen för jag tror han skulle tycka det var roligt. Om jag hinner vill säga. Ska ju hinna med Prinsen & Annabell med. Dem kräver ju lite mer motion. Niklas gör ju inte så mycket om hon får stå litegrann.

 

Mamma filmade litegrann.

 

Tyckte han var jätte duktig med tanke på hans hälsa. Men ska inte börja rida honom så, det var inte det jag tänkt. Jag ska bara skritta honom mest i sommar. Har inte tänkt att träna upp honom eller så nu. Tror inte han kommer orka det.

 

Min mysiga lilla ponny. <3


Dagens ridpass

Postat den: 2011-04-30 @ 21:49:59 | | Kommentarer (0)

Matilda kom hit idag och vi red ut. Hon fick rida Prinsen och jag red Annabell såklart. Hon var väldigt pigg i början eftersom vi aldrig gått den rundan som vi gjorde idag. När vi kom så att vi kunde trava så travade hon på väldigt bra hela tiden. Hon var så framåt så jag fick hålla in henne tillslut för hon hade sån ökad trav och det var så dåligt underlag och jag var rädd att hon skulle snubbla till. När vi kom ut till asfalten så lugnade hon sig lite för då var vi tvugna att skritta. När vi sedan kom ut på en grusväg så kunde vi galoppera och det gick faktiskt jätte bra tills hon snubblade till och var nära på att gå omkull men det gick bra som tur var. Det var typ den enda gropen på hela den vägen och jag glömde såklart av den. Travade lite sen för att känna om hon haltade ellre något och Mattan tittade men det verkar nte vara någon fara. Sedan red vi klart rundan och så. Det var jätte härligt att rida där, det är ju så öppet och fint där. Men när vi kom ut och skulle gå hem stod polisen vid kyrkan. Men i alla fall, det var ju bara asfalt kvar när vi skulle hem så vi red rundan tillbaka också och det gick verkligen så mycket bättre än förväntat. Jobbade henne lite i skritten och hon svarade direkt och försökte verkligen. Men så fort vi travade gick det inte lika bra dock utan då ville hon kolla sig runt omkring. Sedan tog vi en riktigt lång och härlig galopp på raksträckan. När jag red lätt i galoppen så blev hon lite piggare och hon tyckte nog det var skönt att galoppera en stund. Har aldrig galopperat så länge med henne men det gick så bra verkligen!

 

Prinsen var också väldigt pigg hela tiden. Han kanske inte var så snabb men han var väldigt glad och vi märkte knappt något att han var allergisk idag. Skönt det för honom. Även han tyckte att det var skönt att galoppera och få sträcka ut rejält.


Jag saknar dig

Postat den: 2011-04-29 @ 23:33:16 | Allmänt | Kommentarer (4)

Jag saknar dig enormt mycket. Jag önskar att det kunde vara bara du och jag, bara du och jag, en dag till. En sista dag. En ridtur till. En till mystund. En till ryktning. En enda liten dag med dig. Du gjorde mig stark. Du stärkte mitt självförtroende. Du var min vän. Jag litade på dig. Jag älskar dig. Du är det bästa som har hänt mig. Jag saknar dig så mycket. Du är en ängel.

 

 


Tillbaka till startsidan