Skritt/trav på Niklas

Postat den: 2011-04-30 @ 22:35:19 | | Kommentarer (2)

Idag bestämde jag mig för att testa rida Niklas lite med sadel och så. Jag planerade att bara skritta några varv och ta lite trav. Skrittade väldigt sakta för jag ville inte anstränga honom eller så och han tyckte det var enormt tråkigt att gå på banan också. När jag skulle trava hade vi skrittat så länge att han var helt omöjlig. Han som brukar vara ganska lätt ändå på sistonde? Men jag tog några steg tillslut och sedan saktade jag av. La fram några bommar att trava över en gång och då blev han lite piggare. Sedan tyckte jag det räckte och skrittade en stund till. Red nog inte mer än i en kvart men det var fullt tillräckligt. Imorgon blir det vila för honom, på måndag promenad och på tisdag funderar jag på att SKRITTA ut lite i skogen för jag tror han skulle tycka det var roligt. Om jag hinner vill säga. Ska ju hinna med Prinsen & Annabell med. Dem kräver ju lite mer motion. Niklas gör ju inte så mycket om hon får stå litegrann.

 

Mamma filmade litegrann.

 

Tyckte han var jätte duktig med tanke på hans hälsa. Men ska inte börja rida honom så, det var inte det jag tänkt. Jag ska bara skritta honom mest i sommar. Har inte tänkt att träna upp honom eller så nu. Tror inte han kommer orka det.

 

Min mysiga lilla ponny. <3


Dagens ridpass

Postat den: 2011-04-30 @ 21:49:59 | | Kommentarer (0)

Matilda kom hit idag och vi red ut. Hon fick rida Prinsen och jag red Annabell såklart. Hon var väldigt pigg i början eftersom vi aldrig gått den rundan som vi gjorde idag. När vi kom så att vi kunde trava så travade hon på väldigt bra hela tiden. Hon var så framåt så jag fick hålla in henne tillslut för hon hade sån ökad trav och det var så dåligt underlag och jag var rädd att hon skulle snubbla till. När vi kom ut till asfalten så lugnade hon sig lite för då var vi tvugna att skritta. När vi sedan kom ut på en grusväg så kunde vi galoppera och det gick faktiskt jätte bra tills hon snubblade till och var nära på att gå omkull men det gick bra som tur var. Det var typ den enda gropen på hela den vägen och jag glömde såklart av den. Travade lite sen för att känna om hon haltade ellre något och Mattan tittade men det verkar nte vara någon fara. Sedan red vi klart rundan och så. Det var jätte härligt att rida där, det är ju så öppet och fint där. Men när vi kom ut och skulle gå hem stod polisen vid kyrkan. Men i alla fall, det var ju bara asfalt kvar när vi skulle hem så vi red rundan tillbaka också och det gick verkligen så mycket bättre än förväntat. Jobbade henne lite i skritten och hon svarade direkt och försökte verkligen. Men så fort vi travade gick det inte lika bra dock utan då ville hon kolla sig runt omkring. Sedan tog vi en riktigt lång och härlig galopp på raksträckan. När jag red lätt i galoppen så blev hon lite piggare och hon tyckte nog det var skönt att galoppera en stund. Har aldrig galopperat så länge med henne men det gick så bra verkligen!

 

Prinsen var också väldigt pigg hela tiden. Han kanske inte var så snabb men han var väldigt glad och vi märkte knappt något att han var allergisk idag. Skönt det för honom. Även han tyckte att det var skönt att galoppera och få sträcka ut rejält.


Jag saknar dig

Postat den: 2011-04-29 @ 23:33:16 | Allmänt | Kommentarer (4)

Jag saknar dig enormt mycket. Jag önskar att det kunde vara bara du och jag, bara du och jag, en dag till. En sista dag. En ridtur till. En till mystund. En till ryktning. En enda liten dag med dig. Du gjorde mig stark. Du stärkte mitt självförtroende. Du var min vän. Jag litade på dig. Jag älskar dig. Du är det bästa som har hänt mig. Jag saknar dig så mycket. Du är en ängel.

 

 


Bett

Postat den: 2011-04-29 @ 23:21:21 | Utrustning | Kommentarer (2)

Har tatt upp det här förut men jag funderar på det här med bett igen. Har fortfarande inte hittat något passande till Niklas och jag vill även testa lite olika bett på Annabell och variera. Just nu använder jag tvådelat på Niklas och Annabell, båda två alltså. Har även testat tredelat på Niklas men det kändes ungefär samma bara att han blev lite mer "släpig" i munnen. Hade tänkt testa det på Annabell men det var ca 1 cm förstort så får försöka köpa ett nytt.  Men jag vill testa fler bett så att jag kan variera ibland i veckorna och så självklart se vilket bett dem trivs bäst med och så. Har ni något tips på något bra bett som man kan prova? Är väldigt intresserad om det här med bett men jag kan inte så mycket. Vill ju att hästarna ska trivas så bra som möjligt när jag rider och att bettet ska kännas bra för både mig och hästen.

 

 

Tredelat bett

Tvådelat bett

Rakt bett

Hackamore

Kulbett

Tredelat bett sötmalm med koppar

 

 

 


Promenad-Niklas

Postat den: 2011-04-29 @ 22:46:50 | Allmänt | Kommentarer (0)

Gick en kort promenad med Niklas så att han fick äta lite i gräskanten. Hade tänkt rida lite samtidigt men det blev inte så. Han var så envis och jag kom inte upp såklart. Kändes inte som att han var så stark idag i ryggen heller. Och jag vill bara rida honom när han känns stark.  Men pigg var han! Borstade han jätte länge efteråt också . Han var jätte mysig och gullig. Fast blev lite krångligt när vi skulle ta på täcket. Han ville typ att vi skulle fortsätta borta och när vi tar på honom täcket så vet han att han snart ska ut igen.

en lite gamlare bild på mig och niklas. Några veckor sedan tror jag.


Benlindor

Postat den: 2011-04-29 @ 22:43:21 | Utrustning | Kommentarer (0)

Jag undrar en sak, jag vill ju gärna ha matchande schabrak tillsammans med benlindor när jag rider på ridbanan och även i skogen. Jag har ju nästan det varje dag på Prinsen och ibland på Annabell. Men det är ju så att jag inte har så många färger på benlindor. Och jag undrar om det är någon som vet någon butik där det finns extra billiga benlindor som ändå är bra? Har letat och letat men hittar inga verkligen. Olivia älskar benlindor!


Dagens ridpass-Annabell

Postat den: 2011-04-29 @ 22:29:05 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag hade tänkt rida ungefär samma som med Prinsen, men det kom massor av traktorer och både jag och tjejen lilla blev lite stressade så vi gick till grusvägen där vi känner oss trygga! Började mycket med trav-halt-skritt-trav-skritt-halt-trav-halt m.m. Jag chansade dock lite med det och tänkte att hon kanske tyckte det var tråkigt. Jag chansade egentligen helt med att bara rida fram och tillbaka. Hade ingen aning om hon skulle tycka det var jätte  tråkigt eller om det var okej. Men jag försökte hålla henne sysselsatt i en timme, haha. I traven gjorde jag väldigt mycket minskningar och ökningar och det tyckte hon var riktigt roligt. Hon var även väldigt lyhörd. Galoppen gick också väldigt bra. Hon bockade typ 4 gånger av glädje, men det var bara kul för hon var så glad över att få sträcka ut. Gjorde det ett par gånger. Var så skönt att känna att hon verkligen lyssnade på mig. När jag skrittade efter galoppen så jobbade jag henne lite och då lyssnade hon också sådär jätte fint. Men hela passet gick verkligen super asså. Kan inte beskriva riktigt men hon var helt underbar verkligen.  Hon tyckte det var roligt och jag med.

 


Dagens ridpass- Prinsen

Postat den: 2011-04-29 @ 22:03:04 | Allmänt | Kommentarer (0)

Red ute idag igen men red inte i skogen utan mer på öppna vägar. I början var han väldigt seg hela tiden och ville tillbaka till dom andra hästarna. Men när vi kom ut på en gräsväg så blev han lite piggare om ja sa till honom när han försökte stanna. Skrittade en stund först och sedan travade jag. Hade tänkt gå rundan men det kändes så tråkigt när han inte riktigt ville. Så jag vände och travade lite till och försökte sedan på galopp. Han frustade väldigt och så då så jag saktade ner nästan direkt och travade lite till istället. När jag kom ut därifrån gick jag inte direkt hem till höger utan svängde till vänster så jag red en kort runda. Det var en jätte bred väg som jag bara kunde skritta på. Men jag fick den där underbara känslan i skritten som man bara kan få på Prinsen. Han var så go och jätte glad trots att vi gick hemifrån. När vi såg en grusväg så bestämde vi oss för att gå in där och trava/galoppera lite. Och det gick bra. Han blev lite seg först men sedan ökade han eftersom han aldrig varit där. Galopperade tillbaka och nu gick det mycket mycket bättre. När jag kom ut på vägen igen så ringde Lollo. Hon skulle sova hos mig egentligen men nu hade hon pratat med mamma och det gick tydligen inte nu . -.-

 

För att komma hem så red jag genom en gräsväg också, lite grusväg och lite asfalt och det gick superbra. Jätte nöjd över honom idag. Han kämpade verkligen ! :D

bild från igår

 


Promenad med alla hästarna

Postat den: 2011-04-28 @ 22:25:45 | Allmänt | Kommentarer (0)

Gick en promenad med alla tre hästarna förut. En och en alltså. När jag skulle hämta dem så kom Niklas först fram och sedan kom Prinsen fram direkt nästan för första gången och Annabell kom travande för första gången! :D:D

Började att gå med Prinsen och han var jätte snäll och go. Fast jag tog inte av honom täcket för det är så krångligt. Men jag skrittade ju bara en bit. Han skötte sig superbra verkligen. Fast så fort vi gått iväg kom Annabell springande och undrade vart vi skulle. Hon skulle övervaka sin flock på två hästar, XD Efter det gick jag promenad med Annabell. Hade tänkt ta henne sist men kunde inte ta Niklas för Annabell ville bara fram hela tiden så jag tog henne. Hon skötte sig också jätte bra men så kom det en läskig maskin från en ladugård och då spände hon sig men var tvungen att undersöka det såklart! :D

 

Niklas skötte sig nog sämst. Travade endel med honom men på hemvägen skulle han äta hela hela tiden och var helt omöjligt nästna att få upp honom igen. Och så trampade han mig IGEN (blev trampad i förmiddags med). Men det är ju bra att han är hungrig men får nog gå med honom i vägkanten någon dag så han får äta lite.

Måste bara säga att Prinsen och Annabell var jätte söta när Niklas kom tillbaka också, för dem typ kom fram till honom och bara: hej, hur är det med dig typ? Alla tre hästarna är verkligen bra kompisar just nu. Förutom när dem ska få mat . Fast då brukar jag dela på dem ibland.

 


Uteritt med Ida

Postat den: 2011-04-28 @ 22:14:09 | Allmänt | Kommentarer (0)

Varit på lrk, jag fick Ida idag precis som jag ville. Vi hade uteritt. Egentligen skulle vi ha repetition men det var ju så fint väder så vi red ut istället. Ida var pigg men ledet gick ganska sakta så fick hålla in henne mycket för att hon inte skulle gå in i Onatopps rumpa, haha. I början var jag väldigt hård i handen kände jag, men när vi kommit igång bättre kände jag att jag blev lite mjukare. I traven fick jag också hålla in henne jätte mycket. Anne red Charlie först och han var inte så snabb idag så hela ledet blev väldigt segt. Men Ida skötte sig verkligen jätte bra och hon var så pigg och glad hela tiden! :D

Dagens skogsritt

Postat den: 2011-04-28 @ 18:05:02 | | Kommentarer (1)

Jag och Malva kom precis in efter att ha ridit Prinsen och Annabell. Prinsen skötte sig jätte bra tycker jag. I början ville han inte riktigt gå fram men när vi kom till skogen och Annabell gick framför honom så var han väldigt pigg. Han frustade väldigt i skogen först men det gick bra sedan. Det var inte så att han stannade för att klia sig så mycket. När hästarna kände att vi skulle till svalnäs blev dem väldigt pigga. Dem ville ju till stranden såklart men vi skulle ju klättra i skogen. Vi började med en liten småbacke att gå uppför. Samtidigt red vi runt lite på parkeringen och så varierade lite. När vi hade gjort det så gick vi till en större backe. Skrittade uppför backarna hela tiden men Prinsen hade då inte tackat nej till en galopp och några bocksprång !! Annabell var väldigt pigg och glad men Malva är ju lite liten på henne så hon försökte ju lite men annars gick det toppenbra.

Kommer tre bilder på mig och Prinsen i hagen som vi tog efteråt.


Malva här!

Postat den: 2011-04-28 @ 14:57:04 | Allmänt | Kommentarer (2)

Nu ska jag och Malva gå ut och rida på sötaste bästa Annabell och sötaste bästa Prinsen. Niklas får lite extra hö i hagen sålänge.

Planer inför imorgon

Postat den: 2011-04-27 @ 22:03:20 | Allmänt | Kommentarer (0)

Imorgon kommer Malva hit. Jag ska rida Prinsen och försöka jobba honom lite mer än vad jag gjorde idag. Ho får prova på att rida Annabell igen. Förra gången bockade hon av henne men jag tror det kommer gå bättre nu när hon har varit här ett tag och bara Malva är lite mer bestämd och så. Hon bockar ju bara för att hon är glad! Får se om jag hinner gå promenad med Niklas imorgon också innan jag åker till LRK men det borde jag göra nu när jag får hjälp med hästarna och så.

Flugtäcke på Prinsen!

Postat den: 2011-04-27 @ 21:59:42 | Allmänt | Kommentarer (1)

Medans vi väntar på att Prinsens eksemtäcke ska lämnas till Klara så satte jag på honom Niklas gamla flugtäcke sålänge. Det är ju bättre än. Hoppas det hjälper litegrann. Är ganska litet på honom men det hjälper lite i varje fall förhoppningsvis. Han kommer ju inte till att klia lika lätt och så. Ska se om jag kan sätta på honom en flughuva någon dag med om jag hittar någon.


JW benskydd

Postat den: 2011-04-27 @ 21:51:49 | Utrustning | Kommentarer (0)

Älska älska älska john whitaker benskydden. Önskar mig ett par vita sånnahär. Fast har ju precis haft födelsedag :( men jag kan ju alltid försöka spara ihop till det.) Dem verkar vara så himla bekväma och bra passform dessutom. Är det någon som har sånna här och vet om dem är bra eller dåliga?


Tillbaka till startsidan