Hööks har kommit

Postat den: 2010-09-30 @ 20:24:42 | Allmänt | Kommentarer (0)

Rubriken stämmer inte riktigt . Hööks har ju inte kommit hem till mig som jag hoppas någon förstår . Jag har fått hööks grejerna . Det ena schabraket var jätte snyggt . Det andra trodde jag var ljusare . Men jag behåller det nog ändå . Sen var det ju grästygeln som jag inte fattar hur man sätter på , sedan så var det ju pannbandet . Tycker det var jätte snyggt . Sadelgjorden med . Den verkar bra . Och så ridpasset idag . Gick inte bra . Skulle rida i skogen men tänkte bara på massor av annat . Och i skogen var han omöjlig . Backade in på massa tomter när dom var ute . Skitpinsamt ! Och försökte äta gräs hela tiden ungefär . Så inte så lyckad tur . Han var jätte seg med .

 

 


29/9-10- En halvtimmes ridning

Postat den: 2010-09-29 @ 21:52:50 | Allmänt | Kommentarer (1)

Hej ! Idag var Carro hemma hos mig. Hon skulle ta lite kort på mig när jag red och få pengarna för sadeln vi köpte . Det gick la sådär idag . Prinsen tyckte inte det var kul på ridbanan . Fick till några små hopp men han bråkade lite .  Kommer 3 bilder . Dom är oredigerade . Hoppet blev inte så jätte bra .

 

älskling <3

missbildat hopp :)

du är bäst <3


28/9-10- Varför är han så "inget är roligt"?

Postat den: 2010-09-28 @ 20:01:18 | Allmänt | Kommentarer (0)

Var hemma idag igen för jag hade fortfarande ont i magen . Men jag tog mig ut och red lite senare på kvällen(igen) idag ändå . Typiskt mig att det alltid ska bli på kvällen . Men jag bestämde mig för att ta Niklas . Och det ångrar jag nästan ärligt talat nu . Han var bara för seg ! Han tyckte alllt var tråkigt . Åkern var inte ens en idé . Skogen tyckte han var jätte tråkig . Var bara hemvägen som var rolig tydligen . Han var så himla trött och tråkig alltså . Han tycker ALLT är tråkigt ., vill göra så att han tycker något är roligt . Men vad ? Vill att han ska vara glad och tycka det är roligt att rida . Det var ju samma som igår . han gillar ju att longera . Men han tyckte det var jätte tråkigt igår . Han är verkligen inte sig själv . Säg till om ni kommer på något som skulle kunna göra honom glad i ridningen ! Funderar på att prata med Sandra om vi kan åka till ridhuset någon dag kanske . Det tycker han ju är kul . Att vara på andra ställen . Får fundera lite på det . Förra sommaren var han ju så pigg och uppmärksam . Jag vill ha tillbaka den lilla söta hästen . Han är ju inte så mysig längre heller . Får kanske  börja vara lite mer med dom i hagen .

 


Ont i magen

Postat den: 2010-09-27 @ 21:31:52 | Allmänt | Kommentarer (0)

Hade jätte ont i magen idag så jag fick vara hemma från skolan . Gick ut och red lite ändå nu på kvällen för jag hade inte så ont . Men då blev det bara värre . Men Prinsen var helt underbar och härlig . Kort inlägg men nu ska jag äta kvällsmat .

26/9-10- Ensamma igen

Postat den: 2010-09-26 @ 21:42:07 | Allmänt | Kommentarer (0)

Nu är jag , Prinsen och Niklas ensamma i vårt lilla stall och hage . I morse hittade vi Gullan och Prinsen stående tillsammans och Prinsen nosade i Gullans rumpa hela tiden och hon lyfte på svansen xdd . Han typ gnäggade och blev lite knäpp och typ skulle stå och gosa med henne hela tiden  . Han betedde sig som värsta hingsten . Vi släppte in dom i lilla hagen ett tag och skulle lösgaloppera . Prinsen fick typ damp och gjorde en hel rad med bocksprång och bakkut . Sedan körde han rejser ! Filmer kommer på youtube sedan . Jag har en galen häst iaf! Sedan red vi till hindens rev . Prinsen var pigg och framåt och jag fick en jätte härlig galopp brevid sandra och Gullan . Ja ,  vad mer ska man skriva? Massa bilder och filmer kommer .

Bilder på dem nyklippta hästarna !

Postat den: 2010-09-25 @ 22:09:47 | Allmänt | Kommentarer (1)

Prinsens klippning . Tyckte det blev jtte snyggt !

Vi klippte ju lite på halsen på Niklas

Och ett hjärta på Niklas rumpa :D


25/9-10- Sandra, Gullan och Emelie har kommit !

Postat den: 2010-09-25 @ 22:06:39 | Allmänt | Kommentarer (0)

Nu har jag, Sandra och Emelie varit ute och ridit efter att dom kom med Gullan . Det regnade men det var faktiskt riktigt mysigt ändå ! Prinsen var typ lite övertaggad nu när han hade blivit klippt . Men det gick bra ändå . Galoppen gick la sådär . Han gjorde några bocksprång och galopperade lite på snedden och försökte dra iväg . Fick inte riktigt stopp på honom . Men samtidigt så sprang Gullan iväg med Sandra typ . Galna hästar vi har . Prinsen var verkligen typ övertaggad hela tiden . Det var nog skönt för honom att bli klippt tror jag . Det är ju bra att han blir piggare iaf . Får hoppas det håller i sig lite . ;) Juste , sedan gick det väldigt bra att släppa ihop dom med . Dom verkar trivas riktigt bra . Dom får gå ute allihopa inatt . Prinsen och Niklas var ju lite knäppa i början men det gick över sedan .

Kommer säkert bli en bra uteritt imorgon med . Men vi får väl hoppas att Gullan inte springer iväg och Prinsen inte bockar . :)


Lektion och Klippning !

Postat den: 2010-09-25 @ 15:09:33 | | Kommentarer (0)

Klara har vart här nu och vart så snäll och klippt Prinsen . Det blev jätte bra tycker jag . Inte för lite klippt och inte för mycket . Helt toppen ! Hon klippte även Niklas lite på halsen eftersom han ofta blir svettig där . Sedan klippte vi ut ett litet hjärta på baken på nikke . Så sött ! Eftersom Klara var så snäll och hämtade en sadel hos Carro. Det var en jätte fin sadel . Den passade jätte bra ppå Niklas men jag skulle köpa en fårskinnspad så att den inte glappade ibak .. Men Klara sa att jag kunde köpa en fårskinnspad så att den inte glappade ibak . Men det blev en kort lektion med Niklas istället eftersom vi skulle kolla lite hur den låg och jag ville ju känna lite på den . Den var verkligen jätte skön och man sjönk ner i den . Så jag ska nog köpa den. Men för att komma till lektionen . Jag red på volten för det var lite halare på den nedre volten och då är det ju inte så bra att rida över hela kanske . Och sedan hade Klara ont i halsen för hon var förkyld , så det var ju bra om jag var lite närmare med Niklas . Men vi tränade på att inte glappa på tyglarna och slappna av när jag satt ner i traven . Tappade stigbyglarna massor av gånger . Haha . Och han var jätte jobbig att få i galopp idag . Vet inte varför . Kanske var för att han tyckte det var tråkigt på volten ? Eller jag vet inte . Men blev ju inte så långt pass men eftersom Sandra kommer med Gullan sedan ( hennes häst ) och emelie hänger med och dom sover över så tar vi väl en uteritt med prinsen , niklas och gullan . Jag tar nog prinsen och emelie Niklas . Det blir nog bäst så . Hon är ju vanast med Nikals .

Tack för idag Klara !


älskling <3

Postat den: 2010-09-25 @ 14:11:32 | Allmänt | Kommentarer (2)


Hööks Hästsport !

Postat den: 2010-09-24 @ 22:18:40 | Allmänt | Kommentarer (1)

Nu har jag beställt dessa saker från hööks . Schabrak , sadelgjord , grästygel , ansiktsborste , pannband .


Världens underbaraste hästar!

Postat den: 2010-09-24 @ 21:43:16 | Allmänt | Kommentarer (0)

Mina hästar är bara för underbara ! Dom var superduktiga idag när jag och Malva red . Och så himla mysiga efteråt och före . Prinsen har bara blivit så mysig när han väl har lugnat ner sig . Man känner verkligen hur han slappnar av när han blir borstad . Man minns ju när han spände sig hela tiden och trängde in en . Verkligen blivit stora framsteg ! Vi red ut lite med fika till svalnäs . Prinsen fick bära sadelväskan . Han verkar inte bry sig om den . Niklas är ju rädd för den så han kunde ju inte ha den , haha ^^ . Vi tog grimman över tränset och grimskaft/longerlina i sadelväskan på andra sidan av fikat . Prinsen brydde sig inte alls om att sitta fast . Han verkar van vid både sadelväska och att stå vid ett träd och vara "bunden" men niklas blev ganska orolig och försökte gå iväg . Blir ju ofta stressad i skogen och han och prinsen var ju några meter ifrån så som inte skulle sparka på varandra .  Men det gick bra ändå . Och jag och Malva åt goda maränger och massor av frukt . Hästarna fick ta lite del av äpplena och päronen . Det blev dom glada över ! Kommer lite bilder från dagen . Ifall ni undrar så red vi först lite utan sadel en tur och sedan en med när vi då fikade :) Vi bytte även häst halvvägs när vi red barbacka .

 

Jag och Niklas ,


haha , var inte berädd på att han skulle rycka ner huvudet . XD

Jag och Niklas <3

Prinsen älsklingen <3


Jag är så glad att jag har dig killen . <3


Malva och Prinsen .


Äntligen uteritt !

Postat den: 2010-09-23 @ 21:11:52 | Allmänt | Kommentarer (0)

Har funderat länge på ifall jag ska rida Prinsen en sväng utan Niklas nu . Han har ju gått mycket med Niklas nu . Men jag beslutade mig för att göra det idag ! Och det är jag mycket glad för . Han skötte sig perfekt i början . Skrittade cirka 10 minuter en liten runda . Blev några travsteg på den rundan med .  Men när jag skulle gå rakt fram och inte vända hemåt protesterade han . När jag skänklade backade han jätte mycket och höll på . Vi bråkade en lång stund . Men jag tänkte minsann inte ge mig i första taget inte ! Och tillslut så fick jag som jag ville . Så vi fortsatte . Blev ingen galopp idag för jag kände lite mer för en stillsam ritt . Men han blev ganska trött när vi travade en ganska lång stund . Men jag är urnöjd !

Sedan var det ju Niklas också . Han ville faktiskt i väg i början . Men sedan blev han livrädd för korna . Kände bara att han kunde explodera när som helst och jag kunde inte riktigt kontrollera honom . Så jag gick av honom och då gick allt mycket bättre . Vi gick ut på en åker så det var ju bra . Haha , sedan tyckte han allt var så LEEEESKIGT ! Fy vad hemskt allting va ! haha . Det var massa läskiga brunnar och stenar och bilar och jag vet inte vad det var . Haha .  Men det gick bra tillslut . Och han skötte sig bra om man bortser från allt han tyckte va läskigt . När jag kom hem kom Prinsen och buffade lite på mig och såg så glad ut . Så jag marktränade lite med honom . Gick inte lika bra som igår . Men visst går det bättre än förut . Förlåt för lång text .

 

 


Börjes katalog

Postat den: 2010-09-23 @ 15:36:40 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag fick jag börjes katalogen . Men jag hittade verkligen INGENTING jag ville ha där nästan . Men det är väl bara bra , då slösar man ju inte pengar , haha . Men det har ju vart så bra förut .

 

Juste , ska berätta lite om igår med . Jobbade med båda hästarna från marken . Det gick jätte bra .  Prinsen skötte sig jätte bra och var så söt ! Han vill hänga efter hela tiden . Han bara väldigt lyhörd på att backa och flytta sig med . Har ju nästan inte kunnat flytta framdelen förut . Han har ju blivit så sur förut . Men nu gick det bra och då fick han massor med berömm och en liten liten godis :) Niklas gick det inte alls lika bra med . Han blev lite sur och tyckte allt var jätte tråkigt . Han var lite för på sig med och andra stunden ignorerade han en XD men dom har sina dagar .

Nu ska jag gå ut och rida min lilla söta snälla häst !


TÄVLING !!!!

Postat den: 2010-09-20 @ 21:36:46 | Allmänt | Kommentarer (0)


Olivia vill ha !

Postat den: 2010-09-18 @ 23:00:21 | Allmänt | Kommentarer (1)

VILL HA ! Men pengar växer inte på träden hemma hos mig :(


Tillbaka till startsidan