31/10-10- Fröken! :)

Postat den: 2010-10-31 @ 17:48:05 | Allmänt | Kommentarer (1)

Kommit hem från Carro nyss och vi har vart ute och skrittat Millan och Fröken. Carro frågade mig förut om jag ville komma och skritta ut med henne och det ville jag såklart. Det var ju roligt att rida en liten pigg häst ( jag red fröken) Gick riktigt bra tycker jag , haha . Men vi stötte på två älgar och det var läskigt ! Men vi red en liten genväg över åkern och då gick det bättre. Tack för att jag fick komma Carro !

Centimetershoppning 31/10 - 10.

Postat den: 2010-10-31 @ 14:49:50 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag var ju med på centimetershoppningen idag. Han gick rätt in i transporten när vi skulle lasta. Duktig ponniheeeest ! :´D  Han var väldigt pigg när vi gick runt med honom. Och jag hade visst bokat en utebox utan att jag visste om det. Men det var ju bara bra. Han var på bra humör men blev lite seg när vi skrittade länge. Framhoppningen gick verkligen inte bra. Han blev jätte seg och alla hästar flög hit och dit. Sedan råkade jag rida så jag stod vid ett oxer när en skulle hoppa det. Det var ju inte så bra. Sedan så märke dom att det var 70 cm på framhoppningen med. När jag kom in på banan blev han lite seg men när jag vände mot första hindret blev det toppen! Tvåan blev vägran :/ Men sedan kom vi över. Trean gick bra. Fyran med. Sedan red jag fel väg och sedan var det bara att gå ut . Är jätte nöjd för han hoppade super bra men blev såklart lite arg på mig själv för att jag glömde av banan och hoppade fel hinder. Han blev lite rädd för publiken när dom aploderade  bara . Annars var det väl inget han tramsade med :D

 


30/10 - 10 - Nervös !

Postat den: 2010-10-30 @ 19:04:33 | Allmänt | Kommentarer (1)

Prinsen var inte helt okej idag heller. Lite slö typ och jätte hård i munnen. Men nu har jag putsat alla grejer och lagt fram allting tills imorgon i varjefall. Är lite nervös . Men är ju bara en centimetershoppning. Dom får stå inne inatt för det blir så svårt att borsta om dom är blöta imorgon. Dom verkade vilja komma in också.

 

Jag och älsklingen Prinsen!


29/10 - 10 - Hoppning

Postat den: 2010-10-29 @ 20:08:57 | Allmänt | Kommentarer (1)

Hoppning idag och det gick absolut allt från bra kan man ju säga. Sandra var med och tog kort och hon ska dessutom sova över här . Men det gick helt kasst. Han har inte vart så jobbig på länge. Det förvånade mig eftersom han var så duktig igår. Han kom fel på nästan alla hinder och det blev verkligen inte bra. Men det blev ju hoppning i stora hagen eftersom det var så lerigt i lilla och vi har ju nästan aldrig ridit där . Bara när vi har gjort något  galopprejs någon gång då och då. Så jag ska väl inte skylla på honom . Det var ju ojämt där med . Och så ville han bara gå till stallet. Han var jätte hård i munnen. Sedan höll han på att klia sig i boxen hur mycket som hela tiden. :/ Niklas hade typ diaree också. Han hade löst och sedan bara droppade det :( och Prinsen bajsade hur mycket som helst. Undra om dom har ätit något olämpligt?

Men han är bäst ändå ! Får hoppas det går bra på söndag.

 


Szaman

Postat den: 2010-10-29 @ 20:02:32 | Allmänt | Kommentarer (2)

Red på Lrk och fick Szaman! Vi skulle hoppa men han vägrade några gånger i början. Annars så hade han verkligen jätte skön galopp. Men han blev lite skrämd för en fågel så han skyggade typ för det hörnet hela tiden efteråt.

28/10-10-Långt ridpass

Postat den: 2010-10-29 @ 20:01:36 | Allmänt | Kommentarer (0)

Prinsen var helt otrolig ! Han var jätte pigg och framåt och han tyckte det var riktigt roligt , jag med dessutom . Haha . Blev ett pass på 1,5 timme och jag tränade på att svänga för han är ju lite svårstyrd ibland. Men han var jätte mjuk i munnen . Det var jätte bra. Höll på ett tag med att göra någonting såsom att vända snett igenom och sedan direkt rätt upp och det var uppskattat ! Tränade på halter med. Sedan blev det ett rejs i stora hagen . Det gick snabbt kan jag tala om !  Han var verkligen jätte mysig i boxen med. Men trött efteråt. Han fick stå inne en stund medans jag skulle borsta Niklas. Vi gjorde lite yoga.


Regnig dag!

Postat den: 2010-10-27 @ 20:44:56 | Allmänt | Kommentarer (0)

Ridning med Malva i regnet idag , det var inte riktigt hästarnas favoritgrej. Niklas var enormt seg först men när i kom igång blev han lite piggare. Prinsen var ändå helt okej . Vi galopperade i stora hagen och då var han verkligen jätte pigg . Kunde knappt hålla honom på tillbaka vägen. Gick inte att galoppera i ridhagen eftersom det var så lerigt på spåret. Sedan putsade vi sadel och träns.

 


26/10 - 10 - Borst borst!

Postat den: 2010-10-26 @ 20:08:47 | Allmänt | Kommentarer (0)

Kom hem klockan kvart över fyra , åt lunch och sprang ut till hästarna . Då var klockan 5. Tänkte att det inte var så stor ide att rida om jag skulle rida när det var ljust så  beslöt mig för att inte rida alls utan bara rykta båda hästarna. Prinsen var väldigt dammig så det tog en lång stund att fixa iordning honom . Borstade honom nog i 50 minuter eftersom jag redde ut hans kladdiga svans. Han blev riktigt fin efteråt! Niklas fick bara borstas 30 minuter. Han var lite rolig, det var typ omöjligt att borsta. När jag borstade bakbenen började han göra yoga , halsen så skulle han nosa i mina fickor , magen eller ryggen ja då fick man sig en blött slick/puss i ansiktet. Han var verkligen helt omöjlig. Inte ofta han beteer sig så men det var en sån dag idag! Blev lite irreterad tillslut men han lyssnade inte när jag ska till och då kan det bli lite svårt!

 


Höstlovet påväg med stora språng.

Postat den: 2010-10-25 @ 20:10:59 | Allmänt | Kommentarer (2)

Längtar verkligen efter höstlovet nu . Kommer ju inte vara hemma särskilt mycket tyvärr eftersom vi ska till skåne onsdag till lördag. Men det roliga är att förhoppningsvis hänger Emelie med oss ! Kommer bli toppenkul i så fall. Dom andra dagarna ska jag satsa hårt på att rida. Skönt med lite sovmorgonar !

 

Mycket päls har lille Niklas fått !

 

/Olivia


25/10 - 10 - Sol , det gillar vi!

Postat den: 2010-10-25 @ 20:05:02 | Allmänt | Kommentarer (1)

Ridit Prinsen idag . Han var ganska seg. Men det var ju nästan sol och väldigt fint väder idag! Tror han kan ha vart lite jobbig för att jag inte red honom igår . Han blir ju så dum så fort jag inte motionerar honom . Han går ju bara och slöar i hagen. Men han var riktigt mjuk och fin i munnen faktiskt. Det är ju ett gott täcken för han brukar ju ibland hålla bettet så hårt. Han har även blivit något lättare att tränsa. Hade ett nytt schabrak idag och jag tyckte det passade riktigt bra på honom ! Det är lite ljusblått. Beställt från hööks. Niklas fick också lite motion idag eftersom Elin var här och då red hon honom. Jag red också honom en liten stund men det var bara jätte kort .

 

 


Hinder

Postat den: 2010-10-24 @ 20:12:50 | Allmänt | Kommentarer (1)

Någon som vet vart man kan köpa billiga bommar/hinderstöd/sockerbitar?

Jippie!

Postat den: 2010-10-24 @ 19:33:01 | Allmänt | Kommentarer (1)

Pappa har lovat att harva ridhagen och sedan lägga grus! Kommer bli toppenbra hoppas jag!  Han kommer inte hinna det på ganska länge tror jag eftersom vi måste greja med massor av saker.. Vi ska sätta upp lampor för ridbanan , fixa sadelkammaren och så ska han göra massor av andra grejer med. Men det är bara att vänta . I vår ska vi så gräs för att göra en liten till hage med . Känner mig som värsta bortskämda ungen nu , hehe :)

 


23/10-10- Hoppning

Postat den: 2010-10-24 @ 19:04:11 | Allmänt | Kommentarer (1)

Hoppade med Malva lite idag. Vi hoppade stuts med galoppbommar och hinder. Blev lite kortare än vi hade tänkt eftersom det regnade och blev snabbt halt och kladdigt tyvärr. Jag red Niklas för Malva tyckte jag hade ridit Prinsen varje gång och hon ville prova honom lite mer. Så det blev som det blev. Det märktes att Niklas tyckte det var kul att hoppa. Har ju inte hoppat honom på nästan en månad. Han älskar ju stuts med! Så det var väl väldigt bra tajmat. Ska nog börja löshoppa honom lite mer också när jag inte hinner rida eller så. Red Prinsen en liten stund och han var också pigg ! Hade nästan överskottsenergi , haha .

I sommars.

 


BraveHeart

Postat den: 2010-10-21 @ 21:13:21 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag har jag ridit på Lrk i Emelie grupp( jag har börjat där ) . Jag fick BraveHeart och han var jätte snäll ! Ganska pigg men han lydde i varje fall , vi hoppade ungefär lite stuts med galoppbommar och sockerbitar. Gick super. Han hade jätte skön galopp och var lätt att hänga med. Hoppas på han nästa gång med !

21/10-10- Niklas

Postat den: 2010-10-21 @ 17:33:01 | Allmänt | Kommentarer (0)

Precis ridit Niklas och han var bara så duktig! Har ju inte ridit honom på så länge så han var ju inte i så bra form + att han snubblade ganska mycket så vi red mest runt spåret i traven . Han verkade tycka det var kul. Ham var framåt i skritten och på i traven med . Galoppen var lite segare men det blev bara 1 långsida i varje varv för han orkade inte så mycket mer när han inte har kondition . Men jag blev så förvånad över en sak . Sadelgjorden är 1 m , och den brukar knappt gå att spänna . Men nu helt plötsligt gick det till näst sista hålet på en gång .. hur kan det bli det? På en vecka? Jag har ju knappt motionerat honom och dessutom får dom mer foder/hö nu .

 


Tillbaka till startsidan