Repgrimma IGEN

Postat den: 2010-12-31 @ 21:13:00 | Allmänt | Kommentarer (5)

Vet fortfarande inte vad jag ska köpa för repgrimma. Vill inte ha någon från hööks liksom utan någon som verkligen är bra! Men har ingen aning om vart man får tag på sånna och vad priserna är. Endel som verkar bra är ju verkligen jätte dyra. Såg en runt 700 kr liksom? För repgrimma? Såg på skara hästsport både en jätte mjuk repgrimma och en jätte stel. Vilket är bäst? Har ju testat 3 olika repgrimmor men aldrig blivit nöjd med någon.

 

Så, tips ? :D

 


Det blåser!

Postat den: 2010-12-31 @ 21:04:11 | Allmänt | Kommentarer (1)

Jag och pappa skulle ut och ta in hästarna förut och det blåste något våldsamt! Man hörde knappt själv vad man sa. Hästarna var lite uppflugna dem med, dem påverkas lätt utav vinden.

 

Borstade även Prinsen lite när han kom in också. Sedan fick han ett fleecetäcke på sig. Det fick Niklas också. Fast honom hann jag inte borsta för vi skulle in och äta.

Bild från förra vintern på älsklingen Niklas och älsklingen saknad Osella !


31/12-10

Postat den: 2010-12-31 @ 20:59:31 | Allmänt | Kommentarer (1)

När jag hämtade Prinsen i hagen var han jätte trevlig verkligen, och när jag gick in i stallet med och så. Men när jag skulle binda upp honom så lyckades han springa ut. Kunde verkligen inte hålla honom. Men han stannade i stallgången och åt höet som låg där. Gick förbi honom för att sedan ta honom men så fort jag försökte komma i närheten av grimman eller grimskaftet blev han vresig och sprang fram så jag stängde in honom i stallet och hämtade Mamma. Jag försökte backa honom så att han kunde gå in i boxen igen men då sprang han nästan över mig och ut. Han sprang en bit och sedan ställde han sig och åt pappas blommor. Men det värsta är att han lyfter ju inte ens på huvudet när man lockar med havre. Men jag lockade med hö och då kom han och jag tog honom till hagen. Sedan kom Helene(vår granne) och så tog vi ut honom ut hagen igen. När jag skulle öppna stalldörren så passande han på och försökte springa iväg men jag lyckades hålla honom och så sprang Helene fram och tog honom i grimman. Väl inne i stallet var han störtvresig när vi  hade satt fast honom. Men jag borstade honom en stund och då lugnade han sig lite. Sen släppte jag ut honom igen.

 

Var lite besviken på honom ändå, hade väl förväntat mig att han skulle sköta sig lite bättre. Så jag mockade bara snabbt och gick in. Red inte Niklas. Imorgon ska jag börja med Niklas ist och rida och kolla om Osella flyttat än. Hon ska ju inte flytta till Marie vår granne utan några som bor typ 6 km ifrån oss. Nu har jag typ 1 km till henne. Kommer inte kunna träffa henne alls ofta. Det är min ridlärares syster som ska ha henne. Fy vad jag kommer sakna henne lilla älsklingen .<3


Mål för 2010

Postat den: 2010-12-31 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

 

* Rida skogsturer utan att vara nervös och kolla överallt - även jag behöver bli säkrare i skogen.

* Få upp konditionen

 

 

Mina mål med Prinsen än så länge är :

*Fatta galopp direkt

*Få upp konditionen

 

 

 

 


Bra och dåligt med 2010 !

Postat den: 2010-12-31 @ 13:00:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

 

Bra med 2010 :


*Jag fick Prinsen

*Jag lärde känna många nya

*Kommit närmare Niklas

*Fått hjälp av Klara

*Göteborg Horseshow

*Osella fick sitt föl

*Köpte min systemkamera

 

 

Dåligt med 2010


*Prinsen började slita sig och vägra gå vid ridning

*Tiden har gått fort

*Osella flyttade

*Kom längre och längre ifrån Osella

*Niklas fick foderstrupsförstoppning

 

Kommer inte på mer just nu.

 

 

 


Prinsen

Postat den: 2010-12-30 @ 23:12:04 | Allmänt | Kommentarer (1)

Nu när jag tog in Prinsen var han jätte mysig. Han försökte inte ens naffsa. Innan har han naffsat så fort man rör honom nästan. Längtar efter att rida imorgon! :D Funderar även på vad jag ska hitta på med Niklas. Ska nog gå promenad bara.

Matilda har även åkt hem nu och vi hade jätte roligt , fick en grimma i julklapp av henne som var jätte fin!


.

Postat den: 2010-12-30 @ 22:22:25 | Allmänt | Kommentarer (1)

 

bilden är länkad

favoritprodukt : http://www.hooks.se/product.aspx?productid=600096&deptid=112&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC


med och tävlar

Postat den: 2010-12-30 @ 21:52:07 | Allmänt | Kommentarer (1)

 

Bilden är länkad till tävlingen . Annars klicka här .


Ridtur med Niklas

Postat den: 2010-12-30 @ 18:30:16 | Allmänt | Kommentarer (2)

Jag och Matilda red ut lite med Niklas. (matilda gick och jag red ). Vi red en liten sträcka och Niklas var väldigt seg och lite nervös när vi närmade oss en jätte läskig ladugård enligt både Niklas & Matilda. På hemvägen blev det trav sedan vände vi om igen och skrittade. Då blev Niklas väääldigt rädd så vi vände. Sedan på hemvägen var det något ännu läskigare som bara knappt gick att gå förbi. Så Matilda fick ta tag i honom , haha . Han är för söt. Ska försöka rida imorgon med på båda hästarna.

 


30/12-10-Klara kom hit !

Postat den: 2010-12-30 @ 18:27:30 | | Kommentarer (0)

Idag kom Klara hit och hjälpte mig med Prinsen. Hon trodde det berodde på att han var så tjock och att han hade så mycket vinterpäls. Så han ska inte få lika mycket hö nu eftersom han är så fet så han antagligen inte orkar göra någonting. Klara red honom en stund först och både skrittade , travade och galopperade. Sen skrittade vi hem och hämtade mina grejer. Han var lite dum i början när vi skulle rida iväg men det gick bra. Sen ville han inte trava när vi kom till vägen igen och försökte springa iväg o så , men tillslut fick jag honom i trav och det gick riktigt bra då. Blev lite galopp också. Han var på riktigt bra humör efteråt.

 

Nu ikväll har han inte försökt naffsa eller göra något dumt 1 enda gång.


Boots.

Postat den: 2010-12-29 @ 21:25:33 | Allmänt | Kommentarer (8)

Jag gjorde ju misstaget att köpa boots som man trär på och det var en omöjlighet för mig ! Så jag ska köpa sånna man kan öppna ist. Jag funderar på att köpa på hööks för typ 99 kr eller ngt . Men det finns ju så många. Finns det några bra och vilka är isf bäst? Behöver hjälp!

Dagen idag 29/12-10

Postat den: 2010-12-29 @ 21:23:35 | Allmänt | Kommentarer (2)

Blev en promenad med Niklas idag med. Han var pigg nu med. Superbra. Travade en bra bit tills både jag, Malva och Niklas blev trötta. Fast det var nog mest jag och Malva som var trötta , haha. På hemvägen ville han inte gå nu IGEN. Skitjobbigt. Men det gick såklart. '

 

Ridningen med Niklas gickinte alls så bra som vi tänkt oss. Nu ville han inte gå bort. Jätte trög var han. Han var ju så jätte pigg igår. Men nu var han pigg på hemvägen? Tokponni! Fick i varjefall en härlig-seg-galopp :)

 

 

Vi skulle göra något med Prinsen också för han var så uttråkad. vi skulle gå promenad. Men han var så tjurig så vi fick nästan inte tag på honom i hagen. försökte även leka med honom men då förstod han inte och trodde att vi var arga på honom . Lilla Prinsen (L)

 


Videoklipp.

Postat den: 2010-12-29 @ 20:58:48 | Allmänt | Kommentarer (0)

Var bara tvungen att göra en film av dessa  filmer ! hah :)

 

http://www.youtube.com/watch?v=W862y-e5XqU


28/12-10

Postat den: 2010-12-28 @ 22:32:12 | Allmänt | Kommentarer (2)

Sandra sov ju över här så vi gick ut med Niklas en stund idag på morgonen. Han skötte sig jätte bra. Verkligen jätte glad och pigg. Vi travade på en väg efter en liten stund och jag hängde nästan inte med honom. När vi skulle vända ville han inte vända så han stannade hela tiden. Precis så brukar han göra på ditvägen och vara jätte pigg på hemvägen. Men det är ju bara bra att han är pigg men det kan ju vara bra att komma hem också?

Vi åkte pulka efter Niklas idag med för det gick ju inte så bra igår. Idag gick det mycket bättre än igår. När vi galopperade ramlade man av pulkan hela tiden, haha. Men det blev inte så mycket galopp för han blev fort trött. Men han tyckte det var kul för så fort vi gjorde galoppfattning spetsade han öronen och fattade galopp nästan direkt.

 

Nu har Malva kommit hit och hon ska sova här. Vi borstade Prinsen en stund. Vi ska nog ut och gå med honom imorgon eftersom det blir tråkigt för honom att stå nu när jag är lite tveksam med att rida honom. Idag när vi grejade med Niklas såg han jätte uttråkad ut.

 

 


27/12-10- Åka pulka !

Postat den: 2010-12-27 @ 18:43:51 | Allmänt | Kommentarer (1)

Idag har jag och Sandra åkt pulka efter lilla Niklas. Han var jätte duktig och drog lilla pulkan. Den hade en liten ratt men den funkade typ inte och det gick inte alls bra . Tillslut när den funkade gick det lättare att styra . Sandra satt i pulkan lite och då travade vi lite grann. han har ju inte så bra kondition så vi tog det försiktigt. När jag skulle sitta i igen råkade jag göra sönder ratten för sandra sa att det var lättare att styra om man tar upp ratten och då ryckte jag ju upp ratten XD. Så det gick inte så bra. Åkte in i snödrivor hela tiden och hit och dit. (den vi hade åker åt alla håll även när man drar den vanligt ). Vi fick gå hem.

 

Prinsen var även väldigt snäll idag också.


Tillbaka till startsidan