Träning med Klara ; 30/8 - 10

Postat den: 2010-08-31 @ 21:34:27 | | Kommentarer (0)

Idag har Klara vart här och haft träning för mig och Prinsen för fjärde gången . . Kände att jag var lite trött och okoncentrerad efter skolan men det gick väl ganska bra . Klara ville att vi skulle lägga upp ett mål . Så det fick bli att vi skulle göra en tävling om ca 7 veckor . Antingen dressyr eller hoppning . Ville ha hoppning . Så det blir en centimetershoppning på LRK . 0.60 cm :)Tycker det var ett bra mål . Nu ska vi konditionsträna tjockisen och försöka ha en lektion i veckan . Ska försöka klättra på svalnäs varje måndag . Kommer bli toppen ! Men det blir hård träning . Går nog bra om man gör lite korta skrittpauser med . Tror den lilla tjockisen verkligen behöver kondition . Han är kanske seg för att han inte orkar ? Men Klara tipsade mig om att jag kunde ta två pass i veckan på ridbanan som lydnadspass , ett markarbete/hoppning , ett i skogen och ett på svalnäs . Men för att komma till dagen så hoppade ju vi då . Det var kul men blev lite svåra svängar och prinsen gick ner på knä en gång . Blev lite dumt i ena svängen men det var mitt fel mest tror jag . Men jag är skapligt nöjd och har redan börjat med veckoshemat . Tack Klara !

Lite bilder från Klara . Hoppas det gick bra att jag tog dem Klara :)


Höhö!

Postat den: 2010-08-29 @ 22:56:23 | Allmänt | Kommentarer (1)

höhö, busskriver i olivias blogg nu :3  men när man ändå är inne är det svårt att hålla fingrarna borta :)
jag, julia, har hjälpt oliva att rätta till lite i menyn bara (:
varsågod olivia!

Underbara varelser!

Postat den: 2010-08-29 @ 21:36:02 | Allmänt | Kommentarer (0)

Har funderat på en sak , vilka underbara varelser hästar egentligen är! Dom kämpar för att göra oss glada . Det är ju otroligt . Men för att komma till dagens händelser .  Jag red Niklas i ca 40 minuter på åkern . Var nog ett utav vårat bästa ridpass . Han var så framåt och glad , villig och hade verkligen kul . Vi gjorde mycket volter och han var riktigt noggran med vägen . Blev lite trög i slutet då han ville hem men annars var han väldigt framåt . ( han som brukar tycka det är så tråkigt annars ) Efteråt red jag en stund i paddocken och han hade fortfarande den där energin . Hade tänkt hoppa lite men gjorde inte det eftersom han kanske skulle tycka jag krävde för mycket då .Och bara för att det går bra ska man ju inte göra ännu mer . ( min åsikt iaf ) Så jag slutade när det gick som bäst kan man väl säga . Och var väldigt nöjd !

Lite senare red jag och agnes ut i skogen . På en ny väg ! Skit mysig och kom nästan ut vid sandvik . Så nu vet vi ju hur vi kommer dit utan att behöva gå på vägen hela tiden . Super bra . Prinsen var rejält pigg på ditvägen , men sedan ville han ju inte hem . Haha .. Men det gick ju såklart . Han var inte sådär sur mot mig heller som han har vart det senaste . Men annars är det ju bra för Klara kommer ju imorgon .  Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar med skolan imorgon .

 

P.S . Önskar Emelie all lycka till med Falset i fortsättningen !


..

Postat den: 2010-08-28 @ 22:57:09 | Allmänt | Kommentarer (2)


Lovisa .

Postat den: 2010-08-28 @ 21:35:53 | Allmänt | Kommentarer (2)

Idag har jag vart med Lovisa . Har tyvärr inte hunnit rida Niklas och Prinsen . Men vi red hemma hos Lovisa ! Först skrittade vi ut lite grann . Jag hade Gippan , hon var jätte snäll :) . Sedan red vi hennes lillasystershäst i paddocken . Han var också jätte snäll :D Skit skön trav ! Sedan tittade vi massa filmer på youtube (yy') Tack för idag Lovisa . Vi måste göra om det någon annan dag .  Det var jätte tråkigt när man kom hem :(

Lovisa & Gipsy Girl ( Gippan )


26/8-10- Klockan åtta !

Postat den: 2010-08-26 @ 19:28:45 | Allmänt | Kommentarer (0)

Ikväll klockan åtta . Har jag känt Osella i 2 år . 2 underbara år ! (LLLL) Hoppas verkligen att hon fortfarande tycker om mig lika mycket som när jag kom och skulle rida henne första gången .

 

Jag älskar dig , du är mitt liv , mitt allt . Vet inte vad jag skulle gjort utan dig nu . Jag kommer alltid komma ihåg dig som den pigga , glada och snälla hästen . Det är dom tre orden som passar in på dig . Du har inte vart så glad på länge nu men jag ska ändå minnas dig som den glada , pigga och snälla . Du betyder så mycket för mig . Så vänd inte bara ryggen till mig nu . Jag lovar , en gång till . Kommer vi galoppera genom skogen i full fart .första bilden jag tog på osella . <3


du är bäst gumman (LLLLLLLLLLLLLLLL)

jag älskar dig <3(L)24/-10- Kort sammanfattning .

Postat den: 2010-08-25 @ 17:29:28 | Allmänt | Kommentarer (1)

 

Tar en liten kort sammanfattning av dem senaste dagarna . Har inte hunnit med bloggen .

 

Söndag - Emelie kom hem till mig . Vi red ut . Var nog borta i nästan två timmar . Vi testade lite nya vägar och hittade en ny genväg till sandvik . Var även några andra vägar men dom var läskiga . Hihi . Hästarna var trötta när vi kom tillbaka . Det kan man förstå . Men dom verkar ha tyckt det var  kul och det är ju det viktigaste !

 

Måndag- Skolan började . Verkade vara helt okej klass . Men man bleve ju typ bombarderad med information ,. Men det var faktiskt skoj . Sista lektionen skulle vi ha matte men vi fick bara böcker och pratade och pratade igen . När jag kom hem hade jag tänkt rida Niklas . Men jag ledde honom och han kändes så pigg . Dom senaste dagarna har det känts som om dom verkligen vill hänga med mig . Dom har börjat komma när jag ropar oftast och Niklas brukar alltid gnägga lite till en hälsning även om han inte kommer fram . Men iaf , jag tog honom till lilla ridhagen och tog av täcket och allting . Efter det så tog jag honom i grimskaftet och ledde runt honom . Började springa och han följde faktiskt efter efter en stund . Jag kände att jag var tvungen att testa ta av grimman och alltihopa och kolla om han följde mig ändå . Och det gjorde han ! Han följde i traven , volter och allt . Det var en underbar känsla ! Han brukar alltid ställa sig och äta gräs . Han var ju glad också så det blev några bocksprång . Vi slutade efter en stund och jag tog på allting . Skulle testa med Prinsen också eftersom han också hade varit ganska närvarande , men det gick ju inte precis som tänkt .. Började lite och han ville typ ingenting . Sen gav jag upp . Skulle ta på flughuvan . Han sprang iväg och försökte sparkas/bitas . Höll på jätte länge . Sedan sprang jag in i stallet och började lipa (a) Pappa ropade och han hade fått tag på honom . Så det var bara att sätta på allting .

 

Tisdag - Skolan var bra . Hade en svenska diagnos . Träslöjd på morgonen . Det var urtråkigt . Och vi har bestämda platser på dom flesta lektionerna . På SO sitter jag vid Kevin , på engelska adam och på  svenskan josef . När jag kom hem lekte jag med Niklas igen . Han var väldigt pigg först men sedan tappade han intresset nästan 10 minuter senare . Skulle även rida Prinsen . När jag höll på att ta av exemtäcket helt plötsligt så ville han sparkas och bitas så fort jag klappade . Bara helt plötsligt . Pappa kom och hjälpte mig och då gick det bra . Han har aldrig visat sånt här förut . När jag skulle gå in i lilla hagen kom niklas och bara rasade in i lilla hagen . Sprang runt runt runt och var aldelles galen . Bockade och sparkade bakut . När jag gick ut med Prinsen igen kom han i full galopp . Han bara : VÄNTA PÅ MIG ! Sedan lyckades jag komma in igen utan honom XD.

Nu ska jag ut till hästarna!

 


20/8 - 10 - Lite mys och ridning

Postat den: 2010-08-21 @ 17:18:13 | Allmänt | Kommentarer (6)

Red ut med Carro i morse med Prinsen . Vi skulle mötas vid söne kyrka men hon hann lite längre. Vi red nog ihop i en timme eller något . Det var jätte mysigt . Tycker absolut att vi måste göra om det , Carro . Lite senare hängde jag med Carro till Kenneth på främmensta . Eller han var inte hemma men hon skulle mata en hingst och skulle kolla till stona och fölen . Hingsten var så himla fin ! Nästan kolsvart och lite vit i pannan . Såg nästan ut som black beauty . Haha . Efter han hade fått höt så tog han hoven i skottkärran och började skrapa . Så gulligt ! Ska hänga med dit på söndag med . När jag kom hem red jag Niklas på åkern . Han var inte så jätte taggad . Men det blev lite fart ändå .Blev lite mys efteråt också ! Nu har vi precis vart och hämtat min nya cykel som vi köpt av Sandra . Och sandra hängde med och ska sova över här tills imorgon . Det blir roligt . Fast vi ska åka direkt på morgonen imorgon ( vi ska skjutsa hem sandra då ) för mamma och pappa har bröllops dag så det blir till att äta lunch med mormor och morfar!

 

Mina favoritbilder från ridningen med Niklas !


19/8 - 10 - Ridning på stubb!

Postat den: 2010-08-20 @ 16:02:10 | Allmänt | Kommentarer (1)

Har precis varit ute och ridit Prinsen ute på stubben nu . Han var riktigt pigg . Lite hård på bettet var han , kanske lite småsur . Han blev lite gladare när han såg nägra andra hästar i hagen . Kändes typ som att han hade shettisgalopp för han tog lite små språng men ändå långt . Aja vet inte riktigt men det var en konstig galopp . Inte så framåtbjudande :/Men annars gick det bra. Pappa tog lite kort och filmade . Tyckte det var så tråkigt att vara där själv . Det började ju bli mörkt ute också och jag är ju lite mörkrädd . Precis innan jag red Prinsen red jag Niklas och han var superpigg . Allting gick verkligen jätte bra . Ska nog rida honom där imorgon också förhoppningsvis .

 

 

 


tävling igen (A)

Postat den: 2010-08-18 @ 23:04:13 | Allmänt | Kommentarer (0)

här hittar du tävlingen : http://ussing.blogg.se


Jag är med och tävlar !

Postat den: 2010-08-18 @ 22:39:01 | Allmänt | Kommentarer (1)

 

tävlingen hittar du här : http://mlidahlgren.blogg.se


Tävling

Postat den: 2010-08-18 @ 22:38:11 | Allmänt | Kommentarer (1)

 

tävlingen hittar du här : http://mlidahlgren.blogg.se


18/8 - 10 - Fannies födelsedag idag !

Postat den: 2010-08-18 @ 15:54:54 | Allmänt | Kommentarer (2)

Nu har Fannie och Sandra åkt hem . Och Emelie såklart . För er som inte vet så kom dom i måndags och har vart här tills idag . ( dom åkte med tåget ) Det har vart jätte roligt . Vi har gjort massor med kul . Tatt kort , ridit , vart hos osella , gymkhana , film , långa kvällar och allt möjligt . Såklart blir det jätte tomt sen när man är ensam .

 

Dag 1 : Fannie och Sandra kom med tåget . Vi hämtade dom där . + Emelie hemma hos henne då . Vi kom hem , red ut en sväng med Prinsen  . Inte Niklas . Han hade ju en lös sko . Vi såg lite senare på en film och alla bilder / filmer från lägret . . Hade tänkt sova i stugan men jag och Sandra vågade inte . Och vi ville ju sova alla fyra helst !

Dag 2:Hovslagaren kom och skodde båda hästarna . Medans han gjorde det åt vi makaroner till frukost :P När hovslagaren var klar med Niklas och höll på med Prinsen kom vi ut . Och då låg Niklas ner så gulligt . Emelie har bilder på det som jag ska få nästa gång vi träffas . Vi gick ut och red på morgonen . Först till nordsidan och tillbaka sedan varsin runda . Jag red med Sandra och hade Prinsen . Det gick jätte fort när vi red uppför en backe . "Min och Emelie bästa backe :D " När vi var klara fick dom sig en liten skön avsvalkning . När vi kom in hade mamma maten färdig . Det blev soppa ! Lite senare på kvällen red vi igen . Denna gången red vi i ridhagen för det var ganska länge sedan jag gjorde det . Det fick bli barbacka med grimma och grimskaft . Det gick faktiskt bra . Fast jag tjatade på Emelie hela tiden att hon skulle göra galoppfattning ! Och när hon väl gjorde det så fattade ju Niklas galopp :) Sedan var det kvällsmat . Vi fick pizza och det var jätte gott . Jag skulle mata Fannie och det gick ju jätte bra . När hon skulle dricka så .. ja . Om jag säger att hon blev kladdig så kanske ni fattar vad som hände . Haha . När vi var klara så gick vi ut igen för innan hade vi ju bara ridit 20 minuter . Vi satte på sadeln på Emelie för att se om det var lättare att få galopp på prinsen då . Eftersom hennes byxor var hala hade hon svårt att hålla sig kvar barbacka . Tillslut fick hon galopp . När jag och Fannie red så ramlade Fannie av Niklas också . Hon galopperade barbacka på Niklas utan händer ( så som jag och emelie har gjort ngr gånger ) och så tappade hon balansen och ramlade av . Fast hon typ började gapskratta . Egentligen så skulle Emelie och Fannie sova själva i stugan och jag och Sandra inne men jag övertalade dom för det var ju mycket roligare att sova alla fyra ..

Dag 3: Jag väckte sandra halv sju och frågade om vi skulle gå upp och fira Fannie nu . Hon bah : Nej , inte riktigt än . Snart ! Sedan somnade jag om och vaknade halv åtta . Då tvingade snälla jag upp Sandra . Vi tog fram en tårta mamma hade bakat dagen innan och la på lite godis brevid eftersom jag inte hade någon present .  Och lite senare hade vi bestämt att vi skulle ha gymkhana med hästar´na . Jag och Fannie byggde bana när sandra och emelie gjorde iordning hästarna . Jag och Fannie var i ett lag och hade Niklas . Vi vann för Prinsen ville inte springa fort . Efter det tog mamma några kort på oss och sedan fick vi skynda till bilen och åka till tåget för att säga hejdå :( Men efter det så åkte jag,mamma och emelie till stadium och köpte en ny skolväska till mig . Skitsnygg! Men nu är jag hemma själv igen . Det är jätte tråkigt . OCH GRATTIS FANNIE PÅ FÖDELSEDAGEN !

 

Bilder :

 

 

Hejdå vid tåget . :/


Vi föralltid . Sandra - Fannie - Olivia - Emelie <3 Favoritbilden .


Hemma från ridlägret

Postat den: 2010-08-13 @ 21:36:48 | Allmänt | Kommentarer (1)

 

Om jag ska vara ärlig så var ridlägret en utav dom sakerna i år som jag kommer sakna i flera år ! Första dagen ville jag bara hem . Vet inte varför . Men vi kände ju ingen eller något . Vi skulle dela rum med några från göteborg . Dom hette Sandra och Fannie . Vi pratade typ inget med dom i början men sedan babblade vi hur mycket som helst xd . Fannie hade en häst som hette Madicken och Sandra en som hette Syster Yster men kallades "syrran"

Jag hade Prinsen på första lektionen för Jill .Vi tränade på sitsen .  Efter det hade Emelie Prinsen och jag Niklas . Allting gick jätte bra . Förutom hoppningen på slutet för då var Niklas jätte trött. Prinsen var så glad under hela lägret och det var jag också . Det var så roligt att rida med andra hästar . I ny ommgivning och allting . På uteritten fick jag lite problem med Prinsen men då fick Mikaela ta honom ( ridläraren ) Då tog jag Niklas och Emelie fick rida Kusin Vitamin som kallas "Krille" Det var jätte fin natur med backar upp och ner och härliga galopper !

Samma dag hade vi även gymkhana . Niklas var rättså framåt . och vart lag vann ;D I mitt lag var det jag , rebecka , fannie , malva och julia :) På onsdagen hade vi terränghoppnig på morgonen . Det var jätte skoj . Först skulle vi hoppa över en stock . Sedan över två samtidigt nästan brevid . Fick svänga ganska snävt men det gick bra med Prinsen ! Niklas sprang lite segt för han blev halt :/ Han var lite stel. . Efter det skulle vi hoppa backan . Lite svårt att förklara. Men man tog typ ett språng upp och så stod man lite högre upp än marken . xd och sedan ett språng till eller trav/skrittsteg . Det var som att gå uppför en trappa . Då kom man sedan upp på en gräsplan . Sedan skulle man typ gå nerför . Antingen trappan eller rätt ner . Ge hästen långa tyglar och luta sig bakåt . Det var jätte roligt ! Som avslutning hoppde vi en stenmur två gånger . Sedan fick vi bada . Tyvärr så ramlade Julia av då Eller hon slänge sig av för hampus skenade  :/ när vi satt barbacka .  .( när vi hade hopplektioner samt terräng var vi uppdelade i 2 grupper med 5 i varje , jag var med fannie , emelie , sandra och julia . Några timmar senare skulle vi ha lektion för Jill igen . Jag hade Prinsen och Emelie fick då ha Krille eftersom Niklas var halt .  Haha , och Fanny bytte häst till Casper för hon ville testa honom . Fast hon skulle ju ha Madicken sen igen . Vi tränade på att sväga . Att använda skänkeln o så . När vi skulle skritta av dom så hörde vi fel och trodde att Jill sa : Skritta tills ni ser postlådor ! Det är ca 500 m dit . Men vi red och red men hittade inga postlådor . Vi red bara förbi en i taget hela tiden . Tillslut började vi undra och red tillbaka efter ca 1,5 km . Och då hade vi hört fel och hon hade sagt den första postlådan . haha . Vi skrattade åt det jätte länge efteråt  . Samtidigt på uteritten så drog syrran ner huvudet för att äta gräs . ( hon hade även jätte korta tyglar detta ridpasset eftersom hennes tyglar gått sönder ) och då hann inte riktigt sandra med och då hänge hon på snedden och for sedan av när syrran började trava .  Hon ramlade på en sten , aj xd . Det var första gången sandra ramlade av i hela sitt liv . och hon har ridit i 7 år !!!! På kvällen hade Oscar gymkhana med oss . Det var skitjobbigt xd , och zuck .. hunden . Han tog ner bommarna hela tiden -.- Men vårt lag vann då i varje fall :) .Kommer inte ihåg om det var denna kvällen eller när det var men tror det . Att lite senare så hade vi spökväll . Jag och sandra och jag ville inte vara med . Men när vi satt och berättade spökhistorier så var det någon som visslade och sedan srang in med en läskig mask . Jag fick typ panik och skakade i bordet och kastade mig på sandra och allt mörjligt xD Sandra blundade och skrek , Emelie gömde sig under bordet och fannie ramlade av stolen XDD Torsdagen kom och det var dne dagen vi skulle hem . Vi körde hela havet stormade med hästarna  . När det var 4 st kvar så galopperade vi . Jag kom 3:a båda gångerna . Emelie vann en gång och Malva en gång . När föräldrarna hade kommit skulle vi ha hopptävling . Var lite dumt för dom som hoppade 40 cm jämfördes med Fannie som hoppade 80 cm .  Men iaf  . Jag hoppade och fick 1 vägran  . Är nöjd . Om vi inte vägrat hade jag nog kommit trea för vi hade bra tid . Men , men .. Är nöjd ändå . Sandra på Syrran vann . Det var hon verkligen värd för dom var bäst utav alla tycker jag . 2:a kom Julia och det förtjänade hon med för hon hade kämpat ! 3:a kom Rebecka . Alla andra räknades som 4:a och fick en clear round rosett :) Sen blev det ärevarv :D åh , jag saknar lektionerna så mycket . Var så roligt . Att rida med massa andra och prinsen var så glad att slippa att bara rida runt i tråkiga hagen . Jag har faktistk också tröttnat på det . Och så saknar jag stallet och allting ! Det var sån ro att vara där liksom . Men mest saknar jag alla nya kompisar jag träffade där . Spec Sandra och Fannie . Och emelie såklart . Vill bara spola tillbaka till ridlägret . Har aldrig haft så kul . Började typ lipa när jag red i hagen när jag kände hur tråkigt det var att rida där . Som tur var så kom agnes ut till stallet efter typ 6 månader och ville rida ut i skogen med mig . Och det var jätte roligt att galoppera ! Men det var inte lika roligt ändå för han blir ju lite segare när han går först :( Nu kommer lite bilder .

jag och prinsen

Niklas<3

Niklas <3

Prinsen <3

Prinsen

Aragon<3

 

Fannie och Casper <3

Madicken<3

Syster Yster " Syrran" <3

Niklas sträcker på sig xd<3

Fannie , jag , niklas , emelie , prinsen <3

prat innan tävling :)

Mickis på spökkvällen :P fast hon har masken i nacken xD<3

Emelie och Casper <3

Jag och Prinsen <3

Sandra och Syrran <3

Malva och Pontus <3

Julia och Hampus <3

Jag och Prinsen <3

Sandra och Syrran :)<3

Fannie och Madicken <3

Fannie och Madicken , Sandra och Syrran , Jag och Prinsen , Emelie och Casper<3

Sandra och Syrran :)

föralltid vi fyra !

 

 

 

 

Tävlingen :

40 cm

Hanna och Brasse 

Ida och Jollan

Ronja och Lilleman

Rebecka och Cheekie  ( 3:a )

60 cm

Malva och Pontus

Jag och Prinsen

Sandra och Syrran (1:a )

Julia och Hampus ( 2:a )

Emelie och Casper

80 cm

Fannie och Madicken

 

 

 

 


Packat och Klart !

Postat den: 2010-08-13 @ 11:07:52 | Allmänt | Kommentarer (0)

Nu är allting packat och klart för ridlägret jag och emelie ska på . Vi åker ikväll och ställer dit hästarna så slipper vi sååååå tidig morgon . Är borta tills torsdag .Kommer bli jätte kul men vi får väl se hur det går med Niklas och Prinsen :D

Tillbaka till startsidan